Királyné Nárai Ibolya

Királyné Nárai Ibolya vagyok, 57 éves tanár. Ibolya2

2013-ban gyakran fájt a hátam, lelassult a mozgásom, „kezdtem érezni a koromat”. Tudtam, ha nem teszek valamit, pár év múlva már nem lehet segíteni a gondokon. A megoldás házhoz jött, hiszen a lakásunk épületében működött a Szávitrí Életmód Stúdió elődje, a Fitt Kuckó. Papp Andi senior csoportjában kezdtem jógázni. Hamar rájöttem, hogy a gyakorlás nemcsak megolajozza berozsdásodott ízületeimet, könnyeddé teszi a mozgásomat, hanem energiát és nyugalmat is ad.

2016 nyarán a Facebookon „szembe jött” velem a Sarasvati Alapítvány jógaoktatói képzéseinek a hirdetménye. Éreztem, hogy ott a helyem és jelentkeztem a női jóga csoportba. Értékes tanévet töltöttem ott É. Nagy Zsófi és Bacsa Terka irányításával. Foglalkoztunk a hatha jógával, anatómiával, a testtípusokkal, ayurvédával, jógafilozófiával, a jógikus életmóddal és a női létezéssel kapcsolatos témákkal.

2018 januárjában kezdtem el a senior jógaoktatói képzést. Úgy gondoltam, tanulnom kell még ahhoz, hogy ne ártsak a leendő tanítványaimnak. Király Gabi azt mutatta meg, hogyan lehet sérülés nélkül, alaposan átmozgatni az idősebb korosztályt segédeszközöket használva.

A Senior jógát azoknak ajánlom, akik életkoruk vagy fizikai állapotuk miatt nem szívesen vállalnák a dinamikus, megerőltető edzést, de érzik, hogy szükségük van a mozgásra.

 A  jóga hatásai:

Fokozza az ízületek mozgékonyságát.

Csökkenti a háti és deréktáji panaszokat.

Fokozza a nyirokrendszer keringését és gyorsítja az anyagcserét.

Segít a csontok, izomzat és ízületek épen tartásában.

A gyakorlatok elősegítik a csontsejtek szaporodását, megelőzik a csontritkulást.

Erősíti a támasztó szervrendszer működését, ezzel elősegíti a biztonságos mozgást.

Minden érdeklődőt szeretettel várok hétfőnként 8:30-kor!