Hatha flow

34lA hatha flow órát azoknak a jógagyakorlóknak ajánljuk, akik már ismerik az ászanák helyes felvételét, tartását, és kedvelik a dinamikusabb, erőteljesebb mozgást.

A flow szó jelentése: áramlás, áramlat, keringés, hullámzás.
Ezt az élményt teremtjük meg azzal, hogy kötött és szabadon összeállított ászana-sorozatokat, végzünk, többször ismételve, figyelmünket a helyes kivitelezésre, a légzés és a mozgás összehangolására irányítva.

Az óra során dinamikus és statikus blokkok váltják egymást, de a hosszabban kitartott testtartásokat is egy-egy sorozat részeként, azokat összefűzve végezzük. Így végig mozgásban, áramlásban maradunk.

Ez a típusú mozgás fejleszti az erőnlétet, az állóképességet, ugyanakkor oldja az ízületek kötöttségét, nyújtja az izmokat, rugalmasabbá tesz. A folyamatos, egymással ellentétes, egymást kiegészítő mozdulatok átmozgatják az egész testet, jótékony hatással vannak a belső szervek működésére is. A légzés és a mozgás összehangolása, a tudatos mély egyenletes légzés javítja a test oxigén- és energiaszintjét.

A gyakorlás alatt végig önmagunkra figyelünk, kizárva a külvilágot, a jelenben kesz 13létezünk, tudatosan kontrolláljuk a test és az elme működését, így egyfajta meditatív állapotot élhetünk meg.

Szeretettel vár mindenkit Andi.