Jóga

„…könnyebb megállítani a szelet, mint szabályozni az elmét, amely nyugtalan, fegyelmezetlen, csökönyös és hihetetlenül erős.” (Bhagavad-gítá 6.34.)

„Az elme a legjobb barátja lesz annak, aki legyőzi őt, ám annak, aki nem képes felülkerekedni rajta, a legnagyobb ellenségévé válik.” (Bhagavad-gítá 6.7.)

A jóga az önmegvalósítás művészete. Nem pusztán testgyakorlás, hanem eszköz. Eszköz ahhoz, hogy megismerjük, tudatunkkal irányítani, uralni tudjuk testünket, elménket, érzékeinket. A jóga rendszeres gyakorlásának eredményeként egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak, tudatosabbak lehetünk, megtanulunk önmagunkra, bensőnkre figyelni.

A jóga eszköz, melynek folyamata hasonló a kívánságteljesítő fához. Mindenki olyan gyümölcsöt szakíthat le róla, amilyenre szüksége, késztetése van.

Aki testi szépségre, erőre, egészségre vágyik – megkapja.
Testi szinten a jóga:

  •   élénkíti a vér- és nyirokkeringést,
  • serkenti az anyagcserét, ezáltal elősegíti a méregtelenítést,
  • nyújtja, lazítja, erősíti az izmokat, oldja az ízületek kötöttségét,
  • segít megakadályozni a gerincsérv kialakulását, mely sajnos szinte mindenkit fenyeget, aki ülőmunkát végez,
  • energiával tölti fel a szerveket,
  • javítja közérzetet, mentális és lelki felfrissülést, egészséget eredményez.

Aki nyugalomra, békére, harmóniára vágyik – megkapja.

Aki uralni, irányítani szeretné testét és elméjét – képes lesz rá.

Aki meg akarja kapni a választ a kérdésre: ki vagyok én valójában, és mi dolgom ebben a világban, ebben az életemben? – megtalálja a választ.

Aki meg akarja ismerni a lélek eredeti helyzetét és fel akarja éleszteni eredeti kapcsolatát a Legfelsőbbel – szabad akaratából megteheti.

A jóga – kortól, nemtől és vallási nézetektől függetlenül – bárkinek, akiben egy parányi vágy támad az önmegvalósításra, a transzcendentális tudás megszerzésére, megadja a lehetőséget. Azoknak való, akik hosszú távra terveznek. A jóga nagyon kedves, és türelmes. Nem hajt, nem követel. Mindenki annyit dolgozik vele, amennyire adott helyzetében képes. És a jóga a befektetett törekvésnek megfelelően viszonoz. Megadja a sikerélményt, a pozitív tapasztalatot testi és lelki szinten egyaránt. Energiát, egészséget, tapasztalást önmagunkról, képességeinkről, lelki elmerülést, belső békét, harmóniát, és igen, szeretetet önmagunk és a világ iránt. Persze mindehhez kitartás, türelem és lelkesedés kell. Ám aki egyszer megérzi azt az ízt, amit a jóga kínál, nem fog számára gondot okozni a lelkesedés és a kitartás.

Az órák felépítése:

*    ráhangolódás,
*    bemelegítés,
*    ászanák – testtartások, gyakorlatok,
*    pránajáma – légzőgyakorlatok,
*    relaxáció.

Szükséges felszerelés:

*    kényelmes ruha (nadrág, póló, meleg zokni),
*    törölköző,
*    ivóvíz.

Oktatók:
Papp Andrea Nóra
Gulyás Adél
Nagy Nikolett

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!