Nagy Nikolett

IMG_6726.jpgTTáncos családba születtem, így már kisgyermekkorom óta – versenyszerűen is – részét képezi az életemnek a mozdulatművészet, a mozgás művészete.
Kezdetben esztétikus testképzést tanultam, majd megismerkedtem a klasszikus balett alapjaival, valamint különböző modern- és kortárstánctechnikákkal. Ezen a területen viszonylag hamar lehetőségem nyílt a tanításra is, melynek kapcsán elkezdett érdekelni, hogyan lehet különböző alkatú, igényű gyermekeknek, később pedig felnőtteknek, megtanítani, hogyan válhatnak tudatossá saját testükre, mozgásukra.
A szellemi fejlődés legalább olyan fontos számomra, mint a testi, de bármilyen irányba is képeztem magam (kommunikációs-, bölcsész-, terápiás tanulmányok) sehol sem találtam olyan mindenre kiterjedő komplex rendszert, amelyet a jóga ad.
Mikor egy kitartó ismerősöm unszolásának köszönhetően végre beadtam a derekam, hogy elmenjek életem első jóga órájára, rájöttem, hogy itt sokkal többről van szó, mint puszta fizikai gyakorlásról. Sokféle irányzatot kipróbáltam, mind a jóga meditatívabb, mind a fizikai gyakorlást előtérbe helyező ágán végeztem képzéseket, tanfolyamokat és végzek jelenleg is.
A jóga egyszerre nyit teret a mentális és fizikai fejlődésnek, egyensúlyba hozza a testet és az elmét. Óráim elsődleges célja is ez: az egyensúlyba hozás, az önmagunkba való elmélyülés, önmagunk minősítés nélküli megfigyelése.
A gyakorlásunk első felében ízületátmozgató gyakorlatok, ütemes zenére történő végzésével jelen időbe hozzuk az elménket elengedve a múlt történésein való és a jövőre irányuló gondolkodást. Ezt követően áttérünk a légzésszinkronnal történő ászana gyakorlásra, itt már a figyelmünket 100%-ban magunkra, a testünk jelzéseire, az érzetekre, érzésekre helyezzük. A fizikai gyakorlást a pihenés és egy mélyebb elmemunka váltja, célul tűzve ki a maximális befelé figyelést.

Várok szeretettel minden érdeklődőt a keddi és a pénteki óráimon!